С наближаването на Великден се повишава цената на най-желаното месо.Между 50

...
С наближаването на Великден се повишава цената на най-желаното месо.Между 50
Коментари Харесай

Агнешкият бут се оказа най-скъп в Русе

С наближаването на Великден се покачва цената на най-желаното месо.

Между 50 и 70 лв. излиза единствено мръвката на великденската софра.

Толкова заплащат приблизително за плешка или бут в огромните търговски вериги, показа проучване на „ Телеграф “.

В навечерието на празника в множеството магазини оповестиха понижения на цените на агнешкото. Така, в случай че преди бутът струваше 24 - 25 лв. за кг, сега може да се откри и за 19 - 20 лв.. Толкова излиза и плешката, а агнешките гърди даже са понижени на 15 лв.. 9 - 10 лв. пък костват агнешките дреболии за дроб сармата, която се предлага като гарнитура за мръвката.

Анализът на Министерството на земеделието за цените на питателните артикули през тази седмица пък регистрира леко нарастване на агнешкото, като единствено тези нацяло агне са намалели. От тях излиза наяве, че най-евтино е месото в Перник и София, където цяло агне върви по 19 лв. за кило. Най-скъпо пък е в Силистра, където килото върви по 23 лв.. Предлагане нацяло агне в огромните търговски вериги има единствено във Варна по 22 лв. за кило и София, където коства 23 лева

Разфасовки

Агнешкият бут още веднъж е най-евтин в София и Перник, където се продава за 19,22 лева. Най-скъп пък е в Русе, където цената му удря 25,50 лв. за кило. В огромните супермаркети този тип разфасовка се продава най-евтино в Перник, Разград, Русе, Силистра, София и Търговище (19,95 лева./кг), а най-скъпо - във Варна, където килото коства 23,45 лева В съпоставяне с предходния седмичен интервал в единадесет области продуктът нараства с сред 2,4% и 19,5%, като най-голямо е нарастването в Благоевград и Кюстендил. С агнешката плешка може да се сдобиете против 18,95 лева за кило в Перник, Разград, Русе, Силистра, София и Търговище. По-солено излиза в Бургас, Сливен и Ямбол, където цената ѝ е 21,50 лева Поскъпване на продукта на седмична база се следи в единадесет от областите - с сред 5,6% и 20%, най-чувствително в Благоевград и Кюстендил.

Поръчки

Опитни пекари пък са пуснали разгласи за набиране на поръчки за домакински козунак с същински съставки в уеб страниците за безвъзмездни разгласи. Цените варират от 10 до 30 лв. за брой според от размера. Предлагат се с всякаква плънка и е по избор на клиента. В обявите категорично е разказано, че за изработката им се употребяват яйца, а не яйчен прахуляк, захар, а не подсладители, както прясно мляко вместо изсъхнало и масло. Обичайно тези заместители се употребяват от огромните производители, които оферират козунаци по 2 лв. за брой.

dunavmost.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР